Joni Mitchell Cover Av Mona Grytøyr

Cotton Avenue og Talk to me
- A Tribute to Joni Mitchell

Don Juan’s reckless daughter” var mitt første møte med Joni Mitchell. Tidig på 80 tallet fant jeg tilfeldigvis plata i samlingen til min onkel. For ei fantastisk skive! Jaco Pastorius på bass, Joni med sitt heftige gitarspill og eksperimenter. Vi snakker et deilig sammensurium av jazz/blues og sjangere som etter mine kunnskaper fremdeles er udefinerte. Ingen har vel klart å matche Joni’s uttrykk i produksjoner som er de minst kommersielle?

Tekstene til Joni har lett festet seg hos meg. Fortellingene og betraktningene er  som vakre perler.

På slutten av 90 tallet ble jeg kjent med Torbjørn Rasmussen og vi fant ut at vi delte fascinasjonen for disse sangene.  Torbjørn fant sin måte å spille låtene, så groovy og tight!  Vi har fremført «Talk to me» og «Cotton avenue» i flere sammenhenger og for noen år siden spilte vi inn gitar og vokal til disse låtene.

Jeg lager musikk selv, men har alltid vært glad i å covre andre artister. Nå kan jeg med stor ære dele hvordan Torbjørn og jeg tolker «Talk to me» og «Cotton Avenue». Med på laget er den legendariske jazztrommeslageren Jarle Vespestad, den briljante bassisten Finn Guttormsen, jazzmusiker og artist Baard Slagsvold (piano) og Joachim Bye Svendsen (barytongitar). Åse Ava Lange Fredheim har mikset og mastring er gjort hos Morten Lund.

Dette har vært en utrolig spennende reise og jeg kunne ikke vært stoltere av resultatet.

Cotton Avenue Talk to me - Joni Mitchell
Joni Mitchell Cover

Hvis du trenger filene i  wav or mp3 files for radio etc, kontakt meg på mogryt@gmail.com

Åse Ava Lange Fredheim - Jarle Vespestad - Joachim Bye Svendsen - Finn Guttormsen - Baard Slagsvold - Torbjørn Rasmussen
Skroll til toppen